Uppdaterad hemsida

Det lär väl inte gå någon besökare förbi att sidan fått sig ett ganska rejält ansiktslyft nu på sistone. Sidan är nu responsiv vilket innebär att hemsidan ser betydligt bättre är mer lättnavigerad i din smartphone än tidigare. Formatet sidan ligger i nu, WordPress, gör det även lättare att publicera inlägg från medlemmar samt att det är lättare att författa nyhetsuppdateringar och information om vad som händer på klubben. Man kan även lägga till sig som prenumerant på denna sida (nere till höger på startsidan). Man får då ett e-post när det läggs upp nya inlägg.

Som synes finns där också en Google-kalender. Där är tanken att, utöver publicering av arbetsdagar och dylikt på nyhetssidan, så läggs även dessa in i kalendern. Denna kalender kan man även lägga till direkt i sin smartphone. En kort textguide om hur man gör detta i iPhone följer nedan (hur man gör i en Android eller annan typ av smartphone känner webmaster inte till, då jag är iPhoneanvändare).

Har ni några kommentarer så skriva de gärna i kommentarsfältet nedan.

Kort guide om iCal-prenumeration på iPhone (kalender)

För att det ska funka med uppdateringar måste man lägga in kalender som en prenumeration, och inte direkt som en fil. För att göra detta på iPhone gör följande:

  1. Klicka på inställningar
  2. Scrolla ner och klicka på ”E-post, kontakter, kalendrar”
  3. Klicka på ”Lägg till konto”
  4. Klicka på ”Annat” (längst ner)
  5. Klicka på ”Lägg till prenumererad kalender” (under rubriken Kalendrar)
  6. Som server skrivs följande adress in:
    https://calendar.google.com/calendar/ical/2012ericn%40gmail.com/public/basic.ics
    Tips, klicka och ”håll fast” fingret, kopiera länken och klistra sedan in den för att slippa skriva av.

// Webmaster